faq's

(product- en service-informatie)

ook in opdracht

Naast de meubels in onze meubelserie die u vindt in de collectie nemen wij ook in-opdracht aan, van tinymeubel tot groter, voor particulier en voor zakelijk. Binnen de in-opdracht wordt op basis van uw wensen een 3d-ontwerp gemaakt en na overeenstemming wordt het meubel door ons, in onze eigen werkplaats gemaakt. Neem graag contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken.

prijsstelling

De prijzen van de meubels in de collectie zijn op aanvraag. De meubels zijn exclusief door ons zelf ontworpen en gemaakt en worden direct geleverd aan de eindgebruiker zonder tussenhandel. Neem voor vragen vrijblijvend contact met ons op.

circulair duurzaam

Een circulaire economie gaat over de life-cyclus van producten en diensten waarbinnen alle facetten worden gewogen naar de milieutechnische impact. Van een start die al duurzaam is begonnen tot de finish die zonder verlies als nieuwe start vervolgt en dit samen met een technisch en esthetisch ontwerp dat haar bestaan tot recht heeft gemaakt. Een optelsom die er toe doet, dat is duurzaam circulair en dit is ons uitgangspunt bij Atona.

materiaal en kleur

De meubels in de serie worden handgemaakt van side-pressed solid (massief) bamboe in de kleurtint 'caramel' of in de kleurtint 'naturel'. Bamboe is van zichzelf hard en stijf en is in de kruislings verlijmde samenstelling als plaatmateriaal zeer sterk en vormvast. De eigenschappen van het bamboe plaatmateriaal maken het in het samenspel met de constructieve rvs-onderdelen tot een open en stabiel geheel.

side-pressed bamboe caramel
side-pressed, caramel
side-pressed bamboe naturel
side-pressed, naturel

Een materiaalmonster kan aan u worden toegezonden.

afwerking

De bamboe meubels worden afgewerkt met Skylt, een hoogwaardige transparante 2-componenten hars die in lagen wordt aangebracht. Skylt is slijtvast en laat de natuurlijke kleur en textuur van het materiaal op de beste wijze behouden. De Skylt-lak heeft een ultra mat oppervlak.

De meubels kunnen als alternatief ook worden afgewerkt met de meubelolie Diamond Oil Active uit het assortiment van Woca. De nieuwe technologie die Woca heeft gebruikt heet 'HyperCross Linking'. Hierbij creëren de oliemoleculen miljarden extra connecties met elkaar, wat resulteert in een intensievere, sterkere bescherming. Het effect doet denken aan een heel fijn web binnenin het materiaal, waardoor het bamboe beter beschermd is tegen vocht, vuil en slijtage. De Woca-olie-naturel geeft in het vergelijk met de Skylt een wat donkerdere warmere tint. De Diamond Oil Active van Woca heeft naast de naturel 9 kleurpigmenten. De meubels kunnen (optioneel) een kleurtint krijgen volgens dit kleurpalet.

onderhoud

Heeft u vragen over het onderhoud van de afwerkingen, neem dan graag contact met ons op. Informatie over het onderhoud van de Skylt-afwerking kunt u verder ook vinden op de website van de RigoVerfFabriek en voor informatie over het onderhoud van de afwerking met Diamond Oil Active naar de website van Woca.

bezoek op afspraak

Een bezoekafspraak kan worden gemaakt om de meubels te komen bekijken.

neem graag contact met ons op!

De contactgegevens voor vragen over een bestelling en levering, voor een bezoekafspraak en voor overige informatie vindt u op onze contactpagina.

Atona ontwerpt en maakt unieke meubels van massief bamboe, in serie en in opdracht.
Neem graag
contact met ons op.

Door onze website te blijven gebruiken geeft u akkoord met het gebruik door ons van cookies.

copyright © 2022 atona - all rights reserved